Co budete potřebovat? Na domácí borůvkové makronky budete potřebovat 90g bílků (asi ze tří starších vajec), 200g moučkového cukru, 25g krupicového cukru, 110g celých mandlí, 3 lžičky modrého tekutého potravinářského barviva, 125g mascarpone, 2-3 lžičky kvalitní borůvkové marmelády.
MORE
Začneme tím, že si nejdříve pomocí kuchyňského robota rozsekáme mandle s moučkovým cukrem. Díky tomu nám vznikne směs, kterou prosejeme přes sítko, aby jsme se zbavili hrudek. Dále si oddělíme žloutky od bílků a připravíme z nich sníh. Až začne mít směs konzistenci koupelové pěny, přidáme postupně krupicový cukr a už jenom došleháme do konzistence pěny na holení. Před došleháním musíme ještě přidat potravinářské barvivo! Do sněhu přidáme směs moučkového cukru s mandlemi a pomalu ji zapracujeme do sněhu. Hmotu mícháme do té doby, dokud nebude hmota hladká a nerozprostře se krásně v misce. Hmotou naplníme cukrářský sáček a na plech s pečícím papírem nastříkáme kolečka o velikosti dětského piškotu (mezi kolečky děláme vetší rozestupy). Plechem můžeme párkrát opatrně klepnout o stůl, díky tomu se zbavíme vzduchových bublin. Dále už jenom necháme makronky na plechu aspoň jednu hodinu odpočívat. Po odpočinku dáme makronky do předehřáté trouby na 140°C a pečeme 15-20 minut. Mezitím si z mascarpone a borůvkové marmelády vyšleháme hladký krém, kterým budeme makronky plnit. Před plněním si makronky nachystáme do dvojic, tak aby k sobě pasovaly. Dále už jenom naplníme makronky vychladlým krémem a necháme je v lednici přes noc zvláčnit. Další den si je pak už můžeme vychutnávat u odpolední kávy.
fotky: Vera Kollarczik
Eva
Mňam, vypadají hrozně chutně! Miluju je :D Určitě je musím vyzkoušet, děkuji za recept :)
OdpovědětVymazatNejspíš trošku pozměním recept a udělám si čokoládové... <3 :D
OdpovědětVymazatKlára
NARA // czech fashion blog
www.natalieklara.blogspot.com
mňam makronky :))
OdpovědětVymazaturčitě vyzkouším :)
Blond LADY
och hned by som si dala!
OdpovědětVymazatPozývam na GA o kozmetický balíček, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2015/05/giveaway.html